Onko HUS Kuntatyönantaja?

Onko HUS Kuntatyönantaja?

Kuntayhtymät ovat henkilömäärältään pienempiä työnantajia. Niistä noin neljäsosassa on alle sata työntekijää. Kunnallisista työnantajista suurin on Helsingin kaupunki, kuntayhtymistä puolestaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Ovatko sairaanhoitajat vielä lakossa?

Hoitajalakko laajenee 20. huhtikuuta, kun työ- ja elinkeinoministeriön siirtämä laajempi hoitajalakko alkaa. Laajempi lakko koskee erikoissairaanhoitoa 13:ssa sairaanhoitopiirissä ja lakon piirissä on noin 35 000 hoitajaa. Huhtikuun alussa alkanut hoitajalakko kattaa tällä hetkellä kuusi sairaanhoitopiiriä.

Kuka maksaa vanhempainrahan?

Kun työnantaja maksaa palkkaa työntekijänsä äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan ajalta, Kela voi maksaa vanhempainpäivärahan työnantajalle. Vanhempainpäivärahalla tarkoitetaan äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa.

Mikä heikentää työkykyä?

Työ- ja toimintakykyä sekä työssä jatkamista voidaan työpaikalla tukea eri keinoin. Työkykyongelmia aiheuttavat yleisimmin tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä mielenterveyden häiriöt.

Paljonko on ammatillinen kuntoutusraha?

Kuntoutusrahan euromäärä määräytyy yleensä samalla tavalla kuin sairauspäivärahan määrä. Osakuntoutusraha on puolet täyden kuntoutusrahan määrästä. Ammatillisessa kuntoutuksessa kuntoutusraha on kuitenkin 75 % vuosityötuloista (laskukaava: 0,75 x vuosityötulo / 300 arkipäivää).

Kuka maksaa kuntoutusrahan?

Kela voi maksaa kuntoutusrahan tai osakuntoutusrahan työnantajalle, jos tämä maksaa kuntoutuksen ajalta palkkaa. Kyseisen kuntoutuksen pitää oikeuttaa Kelan kuntoutusrahaan.

Voiko hoitajien lakko jatkua?

johtajan Petri Virolaisen mukaan suojelutyön määrittely vaikuttaa keskeisesti siihen, kuinka kauan lakon alaiset sairaanhoitopiirit voivat hoitajien lakkoa kestää. – On myös olennaista ymmärtää, ettei meillä tehdä yhtään turhaa hoitoa. Jos hoitajat ovat lakossa, siitä koituu aina jonkinlaista haittaa potilaille.

Voiko työnantaja kuunnella puheluita?

Työnantajat voivat urkkia työntekijöiden nettisurffailua ja älypuhelimien käyttöä melko helpoilla teknisillä keinoilla. Laki ei salli kyttäämistä, mutta kiini jäämisen riski on vähäinen ja houkutus kytätä voi olla suuri. Älypuhelimia voi urkintasovelluksilla salakuunnella ja puheluita voi tallentaa.

Mitä työterveyshuolto korvaa?

Työterveyshuollossa korvattavia kustannuksia syntyy muun muassa työpaikkaselvityksen ja toimintasuunnitelman tekemisestä sekä terveystarkastuksista ja niihin liittyvistä tutkimuksista. Kela korvaa myös yleislääkäritasoisen sairaanhoidon kustannuksia, jos sairaanhoito kuuluu työterveyshuoltosopimukseen.

Onko työterveyshuolto maksuton?

työterveyshuollon palvelut ovat kaikille työntekijöille maksuttomia. yksityisellä palveluntuottajalla on lupa tuottaa työterveyshuollon palveluita. työterveyshuollon palvelua antavat työterveyshuollon ammattihenkilöt sekä työterveyshuollon asiantuntijat, joilla on pätevyys toimia työterveyshuollon tehtävissä

Mitä työnantaja näkee Tulorekisteristä?

Tulorekisteri on sähköinen tietokanta, jonne ilmoitetaan tiedot maksetuista palkoista, eläkkeistä ja etuuksista. Tulojen maksajat, kuten työnantajat ja etuuden maksajat, ilmoittavat tiedot tulorekisteriin reaaliaikaisesti, jokaisesta henkilöstä ja maksutapahtumasta erikseen.

Mikä on kiila kuntoutus?

Ammatillinen KIILAkuntoutus on tarkoitettu parantamaan ja tukemaan työkykyä sekä edistämään työntekijän tai yrittäjän pysymistä työelämässä. KIILA-kursseja voivat hakea työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset ympäri vuoden.

Miten saa Tartuntatautipaivaraha?

Tartuntatautipäivärahan maksaminen edellyttää, että: kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt työntekijän olemaan poissa töistä, karanteenissa tai eristettävänä työntekijälle syntyy tartuntatautilääkärin määräyksen takia ansionmenetystä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.