Onko Taittoveitset laillisia?


1 vastaus. Sellaisten veitsien maahantuonti on kielletty, joiden terä voidaan piilottaa veitsen kahvan sisään ja saada sieltä esiin jousi- tai vastaavalla voimalla. Tällaisen veitsen maahantuonnin yrittämisestä voidaan tuomita vaarallisia esineitä koskevien säännöksien rikkomisesta sakosta kahteen vuoteen vankeutta.

Saako puukkoa kantaa mukana?

Puukkoa tai teräasetta ei saa pitää hallussa yleisellä paikalla, muistuttaa Päijät-Hämeen poliisilaitoksen komissario Outi Pennanen. Laki määrää, että puukko saa olla mukana julkisella paikalla, mikäli työtehtävät sitä vaativat. Esimerkiksi ruokatuntia pitävä rakennusmies on velvoitettu jättämään puukko työkalupakkiin.

Saako puukon ostaa?

Laki ei estä alaikäisiä ostamasta teräaseita kaupasta, mutta myyjä voi kieltäytyä myymästä niitä, jos hänellä herää epäilyksiä käyttötarkoituksesta.

Onko monitoimityökalu teräase?

Monitoimityökalustakin löytyy useimmiten puukko tai muu teräase, joten se voitaneen rinnastaa edellisen mukaiseksi teräaseeksi. Monitoimityökalun mukana kantaminen siis lähtökohtaisesti on laitonta, jos työtehtävät eivät sitä vaadi tai sen hallusa pitoon ei ole muuta hyväksyttävää perustetta.

Mikä on Stiletti?

Stiletti oli alun perin ohut kolmisärmäinen tikari, nykyisin veitsi jonka terä on usein laukaistavissa kahvan sisältä.

Onko Perhosveitsi laillinen Suomessa?

Ja vastaus kysymykseesi, ovat laillisia Suomessa, muttei ole tarkoitettu todellakaan mihinkään itsepuolustukseen.

Onko sakset teräase?

Puukon, keittiöveitsien tai saksien kaltaisia terällisiä työ- ja tarvekaluja voidaan joskus käyttää teräaseina.

Saako armeijassa olla oma puukko?

Puukko on armeijassa tärkeä työkalu. Siitä on iloa esimerkiksi kiehisten vuolemisessa, kun sytyttää kamiinaa. Parhaimmilla puukoilla voi vaikka hakata halkoja. Vaihtoehtoisesti tai puukon lisäksi voi ottaa mukaan monitoimityökalun tai linkkuveitsen, josta löytyy paljon muutakin hyödyllistä.

Saako armeijassa käyttää omia kenkiä?

Saako omia vaatteita ja kenkiä käyttää? Käytännöt vaihtelevat kasarmeittain, mutta yleensä linjaus on, että urheiluvaatteita kyllä, muita vaatteita ei. Usein urheiluvaatteetkin on linjattu koskemaan vain sisällä puntti- tai liikuntasalissa käyttäviä vaatteita. Omia lenkkareita ja sisäpelikenkiä saa sen sijaan käyttää.

Saako armeijan vaatteita pestä kotona?

Kotipyykkäri voi turmella Puolustusvoimien varusteet. Varusteita ei saa pestä kotona, koska erikoismateriaalien vuoksi niiden huolto vaatii erityisosaamista ja -menetelmiä. Pesukielto ei ole sinänsä uusi, vaan on ollut käytössä jo vuosikymmeniä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.