Saako kahvitauolla käydä tupakalla?

Saako kahvitauolla käydä tupakalla?

Työaikaan kuulumattomilla tauoilla työntekijä voi tupakoida ulkona, mutta esimerkiksi kahvitauot ovat työaikaa. Käytännössä kahvitauoilla tupakoimista ei ole julkisilla työpaikoilla kielletty.

Milloin työnantaja voi määrätä eläkkeelle?

Esimerkki: Työntekijäsi on syntynyt 1.12.1958. Hän voi jäädä vanhuus eläkkeelle aikaisintaan täytettyään 64 vuotta eli 1.1.2023. Jotta eläke voi alkaa 1.1.2023, työnteki jäsi työsuhteen tulee päättyä viimeistään 31.12.2022. ”Työntekijäsi kannattaa hakea vanhuuseläkettä noin kaksi viikkoa ennen eläkkeen alkamista.”

Mikä on Työnantajalupaus?

Työnantajalupaus on yrityksen talent-yleisölle ja työmarkkinoille suunnattu lupaus siitä, mitä erityistä yritys tarjoaa työntekijälle. Sen sisar on brändilupaus, joka kertoo, mitä erityistä yritys tarjoaa asiakkailleen brändätyn tuotteen tai palvelun välityksellä.

Milloin pitää liittyä Työnantajarekisteriin?

Yritys on säännöllinen työnantaja seuraavissa tilanteissa: Yritys maksaa vakituisesti palkkaa 2 tai useammalle työntekijälle. Yritys maksaa vakituisesti palkkaa yhdelle työntekijälle ja lisäksi yhdelle tai useammalle työntekijälle, joiden työsuhde on tilapäinen tai tarkoitettu lyhytaikaiseksi.

Pitääkö kuulua Työnantajarekisteriin?

Säännöllisenä työnantajana toimivan yrityksen pitää aina ilmoittautua työnantajarekisteriin. Yritys on säännöllinen työnantaja seuraavissa tilanteissa: Yritys maksaa vakituisesti palkkaa 2 tai useammalle työntekijälle.

Saako rekrytoija Googlata?

Ilman työnhakijan suostumusta työnantaja ei saa kerätä tietoja muilta kuin häneltä itseltään. Suostumus tarvitaan myös tietoverkosta eli esimerkiksi internetistä hakukoneen avulla ”googlaamalla” kerättyyn tietoon. Kielto koskee myös henkilötietojen kysymistä suosittelijoilta ja entisiltä työnantajilta.

Voiko työnantaja hakea Tartuntatautipäivärahaa?

Päivärahaa voi hakea työntekijä tai työnantaja Kelan asiointipalvelussa tai hakemuslomakkeella SV8. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin allekirjoittaman päätös työstä poissaolosta tai päätös karanteenista tai eristämisestä.

Voiko työnantaja määrätä Iltavuoroon?

Työnantaja ei voi muuttaa työvuoroa, johon työntekijä on jo saapunut.

Voiko sovitun työvuoron perua?

Vahvistettuja työvuorolistoja saa muuttaa vain työntekijän suostumuksella tai jos töiden järjestelyihin on jokin painava tai perusteltu syy. Tämä riippuu sovellettavasta työehtosopimuksesta.

Mikä on työnantajamaksut?

Työnantajamaksut ovat työnantajalle pakollisia palkan oheiskustannuksia. Vakuutusmaksujen määrään tai maksuvelvoitteeseen voi vaikuttaa työntekijän ikä, työsuhteen kesto tai palkan määrä.

Milloin KUEL maksua ei peritä?

Vuonna 2022 työntekijän maksuprosentti on 53-62-vuotiailla 8,65 prosenttia ja muilla 7,15 prosenttia.

Työnantaja tilittää työeläkemaksut.

alle 53 v. ja väh. 63 v.53-62 v.
7,15 %8,65 %

Mikä on Suomen suurin työnantaja?

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa on yhteensä noin 38 000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa neljällä toimialalla ja keskushallinnossa.

Saako työnantaja tarjota alkoholia?

Alkoholin tarjoileminen maksua vastaan on mahdollista vain anniskeluluvalla, oli kyseessä yksityistilaisuus tai ei. Anniskelupaikkaan alkoholit hankitaan lupanumerolla. Yritys voi tarjoilla juhlissaan maksutta Suomesta hankittua alkoholia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.